Vállalkozó anyuka vagyok, tele feladattal, amit imádok. Reggel 4:00-kor kezdem a napot, egész nap nyolc karom van, minimum 2 dolgot csinálok egyszerre, este 9:00-kor pedig elájulok. Abból mégsem szeretnék lejjebb adni, hogy tápláló ételt együnk itthon.

Az egyik Jolly Joker menü a tonhalas tészta, ami ezer változatban elkészíthető. (Tonhal nélkül még húsmentesen is! :D) Íme egy glutén- és tejmentes ezek közül.
Egy kisebb lábasban 2-3 gerezd apróra vágott fokhagymát megpirítok két evőkanál kókuszzsíron, majd beleteszek 2-4 törzsből készült tonhalkonzervet. (Ha olajosat használok, az olaj nagyrészét lecsöpögtetem róla.) Ezután jön kevés aszalt paradicsom, felkarikázott olivabogyó és ha van itthon, néhány szem apró kapribogyó is. Fűszerezésre csak némi sót és frissen őrölt zöld borsot használok. Kb. 5-8 percig sütöm az egészet. Közben egy zacskó (20 dkg) kölestésztát sós, kókuszzsíros vízben kb. 10 perc alatt puhára főzök, majd összekeverem a tonhallal és folyamatos kavargatás mellett még hagyom, hogy összebarátkozzanak. A főzőléből hagyok meg egy keveset, és ha úgy látom, még teszek az egészhez annyit, hogy ne legyen parázs. Az egész összesen cirka negyedórát vesz igénybe.
A tészta aztán tetszés szerint variálható, nálunk alakor, köles és csicseri forog a változatosság jegyében.

A kérdés már csak annyi, hogy vajon NEKED JÓ-E A TONHAL, hogy a te arányaidnak megfelelően mennyi tésztából és tonhallal kell elkészíteni? Ha ezt szeretnéd kikutatni, katt ide:
https://profitt-dieta.hu/fogyokura/anyagcsere-tipus-meres/

A képhez tartozó alt jellemző üres; profitt_dieta_keress_minket.jpg a fájlnév

[vfb id=1]