Hivatás – hitvallás

Pintér Noémi vagyok. Nő, két csodálatos gyermek anyukája, tanácsadó kineziológus, mérnök, ámokfutó-háziasszony, haladó maximalista – és leginkább EMBER.

A mozgás szeretete nem volt állandó része az életemnek, gimnazistaként – Instagram és barátai híján egymást csak élőben heccelve – még a koplalásban hittem és gyógyegér voltam a tornaórán. Aztán láttam, hogy a “Soha többet nem eszek semmit.” – fogadalom hosszútávon megvalósíthatatlan és rohamdiéták sem vezetnek tartós eredményre, inkább belehúztam a mozgásba. 1999-től kezdve több instruktori képesítést is szereztem, és ezzel párhuzamosan tájékozódtam a táplálkozási trendekről is. Azt tapasztaltam, amit most oly sokan, hogy ami működött nálam – és nálam is csak egy ideig – az nem használt másoknak, így egy idő után félve fogtam bele bármilyen fogyókúrába vagy épp tettem javaslatot bárkinek is. A kúrák eredményességének az szab gátat, hogy sokszor szélsőségesek, illetve meghatározott időszakokra szólnak, hosszútávon tarthatatlanok, így hatásuk is meglehetősen illékony.

2009-ben kerestek meg egy módszerrel, amely mindenkinek a saját beállítottságára alapoz. Arra az egy dologra, ami közös bennünk: mégpedig az egyediség. Azonnal tudtam, hogy ez az a válasz, amit ezen a területen egész életemben kerestem. Ettől függetlenül nem feltétlen könnyű út ez. Tudni kell szokásokon változtatni, bizonyos dolgokról lemondani, míg másokat beépíteni, átalakítani a napi rutint stb. Lehetséges, hogy te is úgy érzed, nehezen megy ez neked, de én a tőlem telhető legtöbb segítséget megadom mindehhez. Tanácsadáson lenni nálam olyan, mint mikor pótkereket szerelsz a gyerekbringára. Segítek egyensúlyozni, irányban tartalak, de a kormányt te fogod, a pedált pedig te hajtod. 

Ha hezitálnál, tartsd fókuszban, hogy bár a táplálkozás önmagában nem old meg egy feladatot, de mindenből elvesz vagy hozzátesz. 

Sokszor joggal merül fel a kérdés, hogy én magam hogyan táplálkozom – jelentem, teljesen a tanácsadásokon átadottakkal és a saját testemmel összhangban. Élem is azt, amit mondok, így vagyok hiteles.

2009 óta nagyon sok emberrel találkoztam, több száz kilogramm fogyáshoz sikerült hozzájárulni, sokak energiaszintjének jelentős emelkedéséhez, nagyobb önbizalomhoz, megváltozott élethez. Így a kezdeti érdeklődés és lelkesedés a munkát hivatássá tette és örömforrássá is tette, hiszen csodálatos, hogy ha még nyúlfarknyival is, de hozzájárulhatok mások boldogságához. 

És ami a egyáltalán nem mellékes: magam is fejlődöm. A beérkezett tapasztalatok tanítják számomra a legtöbbet, így alázattal fogadom és integrálom azokat. Én is járom a magam külső és belső útját, változok – nem állok meg. Folyamatos fejlődésben vagyok, amelynek eredményével át is itatódom, és amelynek szellemisége áthatja a munkámat is. Komolyan veszem annak felelősségét, amit mások belém fektetett bizalma jelent.

Mert ANYA VAGYOK, NŐ ÉS EMBER, MINDEN CSUPA NAGYBETŰVEL. És mindez kötelez.