Még mindig a mami főztje a legfinomabb. Mindegy, milyen puccos étteremben eszek, mennyire reform a menü, én milyen piszok tudatos vagyok, amit anyukám készít, az a legeslegeslegfinomabb.

15 éves korom óta vannak folyamatosan változó vezérelvek, amik szerint csiszolom a táplálkozásom. Először mások után ész nélkül, később némi tudatossággal, mostmár majdnem tűélesen – és visszatérve a sok új dolog után az alapokhoz. Minden ilyen kezdeményezésemet anyukám egyre csendesebb ovációja kíséri, de amennyire csak lehet és tud, támogat. Emellett persze a hasamon keresztül szeretne kényeztetni engem és a gyermekeim is.

Azt már tudja, hogy csak néhány süti tud elcsábítani és az is csak mértékkel. De a sóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóós csemegéknek nehéz ellenállnom. A születésnapom körüli vizit alkalmával „észrevétlenül” az alábbi rudacskák voltak diszkréten kihelyezve az asztalra, mintegy állandó presszióként: Egyél mééééég!

Én, szerencsétlen áldozat, az önmegtartóztatás hatalmas erejével ellenálltam, és csak napok alatt, segítséggel pusztítottam el az összeset, bár saját szándékom szerint Garfieldra ettem volna magam.

Az extra csáberőt az jelentette, hogy Anyuci alakorlisztből készítette el, így az egészségtudatosság zászlaját sem kellett fél árbócra ereszteni.

A képhez tartozó alt jellemző üres; profitt_dieta_keress_minket.jpg a fájlnév

Az eredeti recept Márta nénié, nagyon szépen köszönöm, az alábbi változatot az anyukám sütötte, nagyon finom lett, készítsd el te is és győződj meg magad!

Hozzávalók:

  • 30 dkg Naturgold alakor fehérliszt,
  • 25 dkg házi vaj vagy kókuszzsír,
  • 10-12 g só,
  • 3 ek ecet.

Elkészítés: a hozzávalókat alaposan, szobahőmérsékleten össze kell gyúrni, majd egy tálban a hűtőbe téve egész éjszaka pihentetni. Másnap 1 cm vastagságúra nyújtva 4-5 cm hosszú, ujjnyi széles csíkokat javasolt vágni, hogy csinosak legyenek. A tetejét tojással kente meg és sajtot szórt rá, ami lehet érlelt kecskesajt, de akár növényi is. A sütési idő kb. 15 perc 180 fokon, alsó-felső sütéssel.

Hogy teljesértékű étkezésnek számíthasson, fogyassz mellé olyan barnarizs-fehérje turmixot, amibe teszel egy ek lenmagolajat is!

Ha tetszett, oszd meg a receptet másokkal is, köszönöm szépen!

Ha tudatossabban kívánsz lenni a táplálkozásban, fordulj hozzám bizalommal: