Kovács Zsani, edzője, Kádár Anita javaslatára eljött hozzám anyagcseretípus vizsgálatra. Neki is, ahogy sokatoknak, konkrét elképzelése volt a helyes, egészséges, a magatok számára követhető táplálkozásról. Egyszer már sikeresen tudott súlyt veszteni egy szénhidrát-megvonással járó módszerrel, ám ez most teljesen hatástalan, ő pedig teljesen tanácstalan volt. Hiába volt képben a trendekkel, hiába volt tudatos, hiába figyelt oda, hogy jóminőségű alapanyagokat használjon, a siker elmaradt. Az anyagcseretípus mérésen aztán kiderült – leegyszerűsítve – hogy a gondoltnál több szénhidrátot kell fogyasztania, nyilván abból is a lassúfelszívódású forrásokat kell választania. Hogy mennyi az annyi az egyes makronutriensekből, azt grammra pontosan megbeszéltük, és leesett az álla, amikor szembesült azzal, mennyi szénhidrátnak is kell lennie a tányérján, szemben azzal, amennyit eddig „meg mert enni”. Tisztáztuk, milyen alapanyagokat kell kiiktatnia az életéből, miket tud kiváltani másra, milyen új dolgokkal érdemes próbálkoznia. Kapott tőlem egy terjedelmes e-mailt sok háttérinformációval, ami segített a gondolkodásának átformálásában.
Amikor elváltunk egymástól, láttam, hogy kissé össze van kavarodva, voltak kétségei stb. És innentől van nekem nehéz dolgom. Mert a gyakorlati megvalósítás, ami az egész rendszer lelke, már mindig az adott személyen múlik és tudom, hogy sokszor elég szűk csatornán mennek át a kapott információk – nem mindent tudnak és akarnak az emberek befogadni.
Eltelt egy hónap, és az alábbi levelet olvashattam a ujjongva!

„Ma egy hónapja, hogy jártam nálad anyagcsere vizsgálaton.
Gondoltam, itt az ideje, hogy jelentkezzek. 🙂
Túl vagyunk a Karácsonyon és a Szilveszteren. Számomra a diéta vagy életmód váltás nem okoz különösen nagy problémát, hiszem nagyon régóta igyekszem egészségesen táplálkozni. Mint kiderült, ahogyan korábban étkeztem, egészséges, de az arányok miatt nem számomra megfelelő. Emlékszem, hogy mikor mentem hozzád, azért fohászkodtam a Jóistenhez, hogy ne „vond” meg a kávét és ne emeld a szénhidrát fogyasztásomat. Nos, pontosan ez történt 😀
Hazudnék, ha azt mondanám, hogy minden nagyon könnyen megy. Hozzá kell szoknom a gondolathoz, hogy ehetem, sőt fogyasztanom kell a teljes kiőrlésű gabonákat, liszteket (KORLÁTOZOTT MENNYISÉGBEN ÉS ELLENŐRZÖTT FORRÁSBÓL-NOÉMI). Nehéz volt újra bevezetnem a glutént az étkezéseimbe és lemondanom a tejtermékekről és a kávémról. Utóbbitól jobban szenvedtem 🙂
Néha okoz fejtörést a napi menü összeállítása, de igyekszem megoldani.
Nem szaporítom a leütések számát. December 14-e óta 5,5 kg-ot fogytam. Ami számomra hűha. Meglepett a súlyvesztés gyorsasága.
Én még nem igazán látom magamon, de a ruháim sokkal kényelmesebbek 🙂 🙂
Köszönöm a segítséget.” – TEHÁT EGY HÓNAP ALATT, AZ ÜNNEPI IDŐSZAK KILENGÉSEIVEL EGYÜTT, 5,5 KG-OT SIKERÜLT FOGYNI.

Folytatva a beszélgetést kiderült, hogy ezt a súlyvesztést úgy volt képes elérni, hogy kb. 60 %-ban tudta tartani Zsani az instrukciókat és még vannak tisztázandó kérdések. Nyilván ilyenkor is itt vagyok segíteni, mert az én célom az, hogy Zsani és mindenki elérje a célját, amiért eljött a vizsgálatra. (Amennyiben ez a cél összeegyeztethető az illető típusával és az én elveimmel.)
Nem fogyókúrázni kell. Úgy tapasztalom, hogy senki sem egy „hízókúrán” szedte össze a plusz kilókat, tehát nem is egy rohamdiétával kell nekiesni a saját testünknek, ha jót akarunk magunknak és tartós eredményekre vágyunk. Mindenkinek a SAJÁT SZERVEZETÉNEK SZÜKSÉGLETEIHEZ KELL IGAZODNIA, ha valóban jobban akarja magát érezni a bőrében. Az egyediség a közös bennünk. Ha te is kész vagy egy igazán jobb minőségű életre, várlak szeretettel:
https://profitt-dieta.hu/fogyokura/anyagcsere-tipus-meres/

[vfb id=1]