Lepcsánka/macok/tócsni – olyan mint a pöszméte/köszméte/egres. Minden megnevezés ugyanazt az ételt takarja, sokan mégis csak az egyiket ismerik.

Mivel a lepcsánka alapesetben reszelt burgányából, búzalisztből és olajban sülve készül, nem a legegészségesebb ételek egyike. DE! Elkészíthető egészséges formában is.

Másoktól is hallottam már, tehát nem én fedeztem fel a kanálban a mélyedést, de nálunk nemrég először másképp sült a tócsni. Cukkiniből, alakor liszttel, kókuszzsírban. Most nem számoltam ki az arányokat a külön típusok számára, de ha csak nem áll fent egyéni érzékenység, a fogyasztása a típusok 90 %-ának javasolt, csak eltérő mennyiségben.

Összetevők:

  • 1 db nagyobb cukkini hámozva, reszelve,
  • 5 dkg alakor fehérliszt,
  • 1 db „M”-es tojás
  • só, bors ízlés szerint
  • 10 g kókuszzsír a sütéshez.

Elkészítés:

A lereszelt cukkinit a liszttel, a tojással és fűszerekkel egyenletesen elkeverünk. Lágy tésztát kell kapnunk. A kókuszzsírt fel kell forrósítani, majd a tésztát kanállal adagolva az olajban el kell lapogatni, formázni. Közepes hőmérsékleten mindkét oldalát kb. 2-3 percig kell sütni. Ebből a mennyiségből cirka 8 db tenyérnyi méretű macok lesz. Nekünk vacsorára bőven elég volt, még maradt is.

Nem egy ördöglakat, mégis fantasztikusan finom. Nem nehezíti el az emésztést, mégis energiával lát el, én függő lettem. Mivel önmagában fogyasztva kevés fehérjét tartalmaz, igyál mellé fehérjeturmixot, vagy egyél mellé husit. Mindenki a saját beállítottságának megfelelően.

Ha tetszett, oszd meg másokkal is, kérlek! Ha szívesen olvasnál további recepteket, klikk ide!

A képhez tartozó alt jellemző üres; profitt_dieta_keress_minket.jpg a fájlnév

Ha szeretnél még hasznos cikkeket olvasni, kattints ide!

Ha nem érsz rá találkozni, mégis többet akarsz tudni a saját tested működéséről, kérj ONLINE SEGÍTSÉGET! ITT VAGYOK.

[vfb id=1]

LEGYEN MOSOLYGÓS NAPOD, KÖSZÖNÖM, HOGY ELOLVASTAD A RECEPTET!