Zupkó „Promotions” Tomi döntött – belevág, megörökíti, példát mutat. Nyilvánosan – mindenkinek.
A Pro-fitt Team döntött – segíti, végigkíséri, vezeti, támogatja – edzés és táplálkozás oldalról. Nyilvánosan – mindenkiért.

2012. június 04-én többhetes, közös „turnéra” indultunk Tamással, azaz azt szeretnénk, ha a kiinduló 125,7 kg-hoz képest 106 kg-ot mutasson a mérleg – szenvedés és éhezés nélkül, egészségesen 3 hónapon belül! A Metodic anyagcsere-vizsgálattal egészen személyre szabott étrendet készítünk neki, az XBody izomstimulációs edzéssel pedig hetente 2×20 percben intenzíven és a céloknak teljesen megfelelően megmozgatjuk habtestét.

Metodic anyagcsere-vizsgálattal kezdtünk, tehát megnéztük, hogy saját, genetikai sajátosságai alapján mely élelmiszerek bírnak egészségjavító és -rontó hatással a számára, hiszen minden ember más és más, másképp néz ki, így belül is másképp működik.
Már az anamnézis hozott meglepetéseket:
Első lépésként megbeszéltük, nem eszünk össze mindent mindennel pl. a fagyit nem keverjük a tepertővel! 🙂 Igen, az egyes élelmiszerek emésztési ideje nagyon eltérő lehet!
Többek között kiderült, hogy sokszor fogyaszt vörös húsokat, későn étkezik este, a testtömegéhez mérten kevés vizet iszik stb. Tehát „mindent” megtesz annak érdekében, hogy jelenlegi súlyát megtartsa sőt, gyarapítsa.

Jött a mérés, és fény derült a titokra: Tamás anyagcsere-típusa szerint szimpatikus (egyébként is!), domináns mirigye pedig a mellékvese. Mit jelent ez a gyakorlatban?

Étkezésinek nagyrésze jóminőségű szénhidrátokból kell, hogy álljon, tehát kevesebb fehérjét és zsiradékot fogyaszthat és oda kell figyelnie azok fajtájára is. Például egy ideális ebéd Hősünk számára arányaiban nagyobb adag basmati rizsből, kevesebb csirke-vagy pulykahúsból és egészen kicsinyke zsíradékból – lehetőleg kókuszzsírból – áll. A vörös húsok számára nem javasoltak, és határozottan kerülnie kell a zsíros élelmiszereket, hiszen azok lassítják az anyagcseréjét.
Viszont a sokak által ellenségnek tartott krumpli vagy kenyerek indítják el az ideális testösszetétel felé, bár ez utóbbiakból a törekednie kell a teljeskiörlésű tönkölybúza, rozs vagy ezek keverékéből készült pékáruk vásárlására. Mindent részletesen ismertettünk Tomival, hogy értse a miérteket: az egyes élelmiszerek milyen hatással vannak a szervezetére, email-en is elküldtük neki az élelmiszerlistájával együtt, majd hazaengedtük a hadd „eméssze” a hallottakat. Kaja-guru Andreánk a kapott adatok ismeretében nekilátott Tamás étrendjének elkészítéséhez és nagy izgalommal vártuk másnap az első XBody edzésére.


[vfb id=1]