Táplálkozási típus teszt

Tudtad, hogy az élelmiszerekre adott reakcióidat egyrészt a genetikai beállítottságod, másrészt az eddigi táplálkozási szokásaid határozzák meg?

Bár nagyon sokféle anyagcseretípus létezik, alapvetően meg tudunk különböztetni két csoportot. A fehérjetípusba tartozóaknak az átlaghoz képest magasabb fehérje- és zsírbevitelre van szükségük, míg a szénhidráttípusúaknak hozzájuk viszonyítva jóval magasabb szénhidrát bevitelre.

A gyakorlatban ez annyit jelent, hogy egyéni beállítottság kérdése, hogy mennyi köret és mennyi hús legyen a tányérodon. Ezt tovább súlyozza, hogy milyen élelmiszerek stimulálhatják a hormonrendszered működését.

Ez a két beállítottság megtudja mutatni, hogy milyen ételek fogyasztása jótékony a számodra, mi a semleges és mit kell kerülni, illetve, hogy fehérje- vagy szénhidrátbázisú táplálkozásod legyen!

Ha szeretnéd tudni, hogy Te melyik típusba tartozol, akkor nincs más dolgod, csupán néhány perc alatt töltsd ki az alábbi kérdőívet és máris megtudhatod, hogy melyik típusba tartozol.

Az adatlap kitöltése semmilyen kötelezettséggel nem jár. Adataidat bizalmasan kezeljük és nem adjuk ki harmadik félnek!

** FONTOS! **
Minden kérdésre válaszolnod kell és minden kérdésre csak egy választ adhatsz. DE ha egyszerre több válasz is igaz rád egy kérdésen belül és nehezen tudsz választani, akkor azt jelöld be, ami gyakrabban fordul elő vagy leginkább igaz rád.