Nem győzöm kapkodni a fejem, mennyi klassz és újabbnál újabb mozgáslehetőség van. Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de ha minden edzésformát, amit hatékonynak mondanak, az előírt ritmusban végeznék, a hét 168 órájában ilyesmit kellene végeznem. Nem-nem, most nem a választást szeretném megkönnyíteni, inkább némi tudatosságot csempésznék a folyamatba.
Szakképzett edzők és tudatos sportemberek számára ismert fogalom, akik rendszeresen mocorognak, azok érzik a testükben, mit is jelent a szó: 

SZUPERKOMPENZÁCIÓ.

Ez a testnek az a reakciója, amellyel az edzést követően úgy regenerálja önmagát, hogy ugyanazt a terhelést a következő alkalommal jobban elviselje, sőt, túl is teljesítse. Ennek megfelelően az újabb ingerek 2-3 naponta kell, hogy kövessék egymást – ideális esetben– mert akkor vagyunk a szuperkompenzáció „csúcsán”.
Az növekedés üteme természetes lassuló, a mindennapos edzés ugyanúgy gátja afejlődésnek, mintha valaki egyszer jön egy héten. A megfelelő edzésadagolás komoly szakmai feladat, ha kérdésed van ezzel kapcsolatban, fordulj hozzánk bizalommal!
Ha egészséges vagy, nem vagy kimerült, ettél-ittál rendesen, nincs okod, hogy ne terheld lemagad maximálisan! Egy biztos, szervezetünk sokkal jobban terhelhető, semmint az valahais feltételeznénk!
Bármibe is fogtok, ne kapkodjatok. A hosszútávú élettani és esztétikai hatások eléréséhez időre, hetekre, hónapokra, évekre van szükség! Keress, kutass, míg meg nem találod az igazán a TESTEDRE szabott mozgásformát, utána viszont adagold a terhelést a SZUPERKOMPENZÁCIÓNAK megfelelően és LÉGY KITARTÓ! A következetesség a legjobb barát az EGÉSZSÉGHEZ vezető úton!


[vfb id=1]