Hivatás – hitvallás

Pintér Noémi vagyok, két csodálatos gyermek anyukája, nő, edző, mérnök, táplálkozással foglalkozó, hivatásának elkötelezett vállalkozó – ámokfutó-háziasszony, haladó maximalista – és leginkább EMBER.

A mozgás szeretete nem volt állandó része az életemnek, gimnazistaként – Instagram és barátai híján egymást csak élőben heccelve – még a koplalásban hittem és gyógyegér voltam a tornaórán. Aztán láttam, hogy a “Soha többet nem eszek semmit.” – fogadalom hosszútávon megvalósíthatatlan és rohamdiéták sem vezetnek tartós eredményre, inkább belehúztam a mozgásba. 1999-től kezdve több instruktori képesítést is szereztem, és ezzel párhuzamosan tájékozódtam a táplálkozási trendekről is. Azt tapasztaltam, amit most oly sokan, hogy ami működött nálam – és nálam is csak egy ideig – az nem használt másoknak, így egy idő után félve fogtam bele bármilyen fogyókúrába vagy épp tettem javaslatot bárkinek is. A kúrák eredményességének az szab gátat, hogy sokszor szélsőségesek, illetve meghatározott időszakokra szólnak, hosszútávon tarthatatlanok, így hatásuk is meglehetősen illékony.

2009-ben kerestek meg egy módszerrel, amely mindenkinek a saját beállítottságára alapoz. Arra az egy dologra, ami közös bennünk: mégpedig az egyediség. Ettől függetlenül nem feltétlen könnyű út ez. Tudni kell szokásokon változtatni, bizonyos dolgokról lemondani, míg másokat beépíteni, átalakítani bizonyos metódusokat. Nem mindenkinek megy ez, de én a tőlem telhető legtöbb segítséget megadom mindehhez. Egy személyreszabott étrendi ajánlás olyan, mint gyerekbringán a pótkerék. Segít egyensúlyozni, irányban tartani, de a kormányt fogni, a pedált hajtani mindenkinek magának kell. Mindenkinek magának kell eldöntenie, elindul-e az ajánlott úton, és hogyan is járja be azt. A táplálkozás mindenből elvehet vagy mindenhez hozzátehet, de ha már fennáll egy betegség, nem helyettesíti a gyógyszeres kezelést, terápiát.

Azóta nagyon sok emberrel találkoztam, több száz kilogramm fogyáshoz sikerült hozzájárulni, sokak energiaszintjének jelentős emelkedéséhez, nagyobb önbizalomhoz, megváltozott élethez. Így a kezdeti érdeklődés és lelkesedés a munkát hivatássá tette. Ma már hivatásként élem meg, hogy ha még nyúlfarknyival is, de hozzájárulhatok mások boldogságához.

Eközben nem gondolom, hogy én vagyok a főokos, aki oszthatja az észt, hanem járom a magam külső és belső útját, változok – nem állok meg. Ezen az úton a fizikai szervezetünk állapota nagyon fontos és nem elhanyagolandó. Azon túl, hogy a lehető leginkább vigyázok a magam és családom “jól” tápláltságára – ez szó szerint értendő – folyamatos fejlődésben vagyok, amelynek eredményével át is itatódom, és amelynek szellemisége áthatja a munkámat is. Komolyan veszem annak felelősségét, amit mások belém fektetett bizalma jelent.

Mert ANYA VAGYOK, NŐ ÉS EMBER, MINDEN CSUPA NAGYBETŰVEL. És mindez kötelez.

Jelentkezés ingyenes telefonos konzultációra- ProFitt Diéta - fogyókúra nélkül

 

Ingyenes konzultáció - ProFitt Diéta - fogyókúra nélkül