Sokat olvashattál már róla, sőt mi is itt a ProFittnál azt hangsúlyozzuk, hogy mennyire fontos az egészséges táplálkozás. Ha helyesen táplálkozol azt a tested és a szervezeted is meghálálja. És igen, napjainkban az is igaz, hogy odafigyelni arra mit, mikor, mennyit együnk nem egyszerű. Sok esetben nehéz betartani a játékszabályokat azonban megéri hiszen energikus, fitt és egészséges leszel.

Azonban most nem csak erről szeretnénk beszélni…

A rossz táplálkozás, a nem odafigyelés, a nincs időm egész nap semmire és csak éppen bekapok valamit napközben magával hozhatja a Hormonháztartás helytelen működését.
Ez a nők körében kortól függetlenül elég nagy probléma. Számtalan oka lehet a kialakulásának, de igen, az egyik lehet akár a helytelen táplálkozás is. Így Most, a táplálkozásból adódó egyensúly felborulásáról szeretnénk beszélni!

Mit is jelent pontosan a hormonháztartás felborulása?

Egyszerűen megfogalmazva a női hormonháztartásért az ösztrogén és a progeszteron hormonok a felelősek. Valójában ez a két női hormon teszi lehetővé a megtermékenyülést és a magzat kihordását. A progeszteron szabályozza az ösztrogén mennyiségét. Ez a harmónia azonban könnyen felborulhat. Az egyik oka lehet az is, hogy míg a progeszteront egyedül csak a szervezetünk tudja előállítani és termelni addig az ösztrogént külső forrásokból is be tudjuk juttatni a szervezetünkbe, (pl.: vegyszerek és adalékanyagok az élelmiszerekben, növényi ösztrogének, fogamzásgátlók, hormon tabletták akár csapvízzel is stb…) így megnőhet az optimális mennyisége, és megdőlhet az egyensúly. Ekkor testünk tünetekkel jelzi, hogy baj van.

Mik lehetnek ezek a tünetek?

Ilyen lehet az anyagcsere zavar, súlygyarapodás, ingerlékenység, a testzsír egyenetlen
lerakódása: combra, hasra, csípőre, és nőgyógyászati problémák is kialakulhatnak.

Hogyan előzzük ezt meg?

Odafigyeléssel!
Most már Te is láthatod, hogy miért fontos még hogy, helyesen és változatosan táplálkozz! Kerülni kell az egyszerű szénhidrátokat (liszt, cukor), Omega 3 zsírsav vagy sok hal és magas rosttartalmú ételek (zöldségek, rozs, árpa) fogyasztása ajánlott. Próbáljunk meg jó minőségű, ne vegyszerekkel felfújt alapanyagokból főzni.

Hogyan segítünk Neked ebben a harcban?

Útmutatást tudunk Neked adni, az egészséges táplálkozáshoz.
Az anyagcseretípus mérésnek köszönhetően személyreszabva megmutatjuk, hogy mely ételeket edd az egészséged megőrzése érdekében, amelyek feltöltik a tested és a lelked!

Mit nyújt Neked az anyagcseretípus vizsgálat?

– Sejt szintű energiaellátottság és szénhidrát tolerancia mérést
– Vizsgálatot, mely az idegrendszer,-hormonrendszer és emésztőrendszer azon részét képezi, amely az anyagcserét befolyásolja
– Táplálkozási típus meghatározást, táplálkozási tanácsadást
– Típusnak megfelelő élelmiszer listát

Gyere el hozzánk és érezd jól magad a bőrödben!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük