A Metodic és Tamás megismerkedése:
Aki figyelemmel kíséri videóblogunkat tudhatja, hogy mit is jelent a gyakorlatban az „X” Élmény, azaz az Pro-fitt Stúdióban végzett izomstimulációs tréning. Most az „M”, vagyis Metodic élmény ideje.
„Tankold szervezeted a megfelelő üzemanyaggal!” – Hangzik jelmondatunk. De vajon eddig Tomi honnan tudhatta, hogy mi a számára megfelelő üzemanyag? Segítek – sehonnan. Szükséges a megfelelő szakembertől segítséget kérni, mert sajnos a „szakipari magazinok”  legtöbbször egészségkárosító diétákkal növelik az eladott példányszámot.
Életünk 60-70%-át határozza meg a táplálkozás. Ezzel adunk energiát szervezetünknek, vagy éppen az ellenkező hatást is elérhetjük. Abban megegyezhetünk, az egészségünkkel nem érdemes kísérletezni. Férfiak esetében kevesebb esetben számolhatunk be diétázási tapasztalatokról. Hősünknél is ugyanez volt a helyzet, és bizony jó férfiember lévén mindent megevett, ami jól esett neki: tepertő, bográcsos ételek, tatár beefsteak, sokszor extrém kombinációkban is (a fagyi tepertővel nem kifejezett mondható optimálisnak). Sportmúltjának és fiatal szervezetének köszönhetően a túlsúly kialakulása lassúbb volt ugyan, de büntetlenül össze-vissza étkezni azonban mindenkinek csak ideig-óráig lehet, ha lehet..
Mi a szösz az az anyagcsere-típus? Mindannyiunk külső tulajdonságai eltérőek (micsoda fordulat), szem, bőr, hajszín, magasság stb.. Ugyanez az egyediség vonatkozik belső szerveinkre is, lásd vércsoport, szerveink nagysága, pulzusunk, vérnyomásunk és még sorolhatnám, de egyedi individuumunk listája kimeríthetetlen. Ezek hátterében genetikai sajátosságaink állnak, melyek aMetodic rendszerével és tanácsadójával pontosan feltérképezhetőek. Férfiaknál 18, nőknél 24 típus határozható meg. Mit is jelent ez Tomi esetében?Anyagcsere-típusát tekintve vegetatív idegrendszeri dominanciával szimpatikus táplálkozási típusba tartozik, melyhez a domináns hormontermelő mirigye a mellékvese. Ez nem csak tudományosan hangzik, hanem valóban az is.
A gyakorlatban ez a következőket mutatja: Tomi hízásra kevésbé hajlamos, magasabbra nő, feladatorientált, viszont fogékonyabb stressz betegségek kialakulására, a sav-bázis egyensúly tekintetében pedig szervezete inkább a húsok túlzott fogyasztásától tolódik el a savasabb irányba (másoknál ez szénhidrátoktól lehet). A hormonális beállítottsága jellemzően meghatározza testi felépítését – vagyis a Tomi esetében azt, hogy sűrűbb és erőteljes izomzattal rendelkezik és könnyebben elzsírosodhatnak a belső szervei (az úgynevezett zsigeri zsír lerakódásának kockázata magasabb a mellékvese-típusnál) – valamint megmutaja azokat az élelmiszereket, amiket fáradtság esetén szívesebben fogyaszt, viszont pontosan ezeknek túlzott bevitelével indíthat el komolyabb elhízást. A mellékvese-típusnak a túlsúly elkerülése érdekében mellőznie kell a vörös húsokat, a vadakat és a belsőségeket, hiszen ezek azok az ingerlő ételek, amelyek túlzott bevitelével az adott páciens öntudatlanul stimulálni tudja domináns mirigyét, így lelassítják az anyagcseréjét és hízáshoz vezetnék. Mondanom sem kell, hogy ezek azok az ételek, amiket a leginkább fogyasztott Tamás.
Mit kell változtatnia? Metodikánk szerint előtérbe kell helyezni a táplálkozási típusnak megfelelő élelmiszereket és háttérbe szorítani a legaktívabb hormontermelő mirigyét ingerlő falatokat. Természetesen számos egyéni tényező van még, de ennek feltérképezésére ott az anyagcsere-vizsgálat, a Metodic, ott mindenki megtudhatja a önnön sajátosságait.
Minden fejben dől el. Aki részt vesz anyagcsere-típus meghatározáson megtette az első fontos lépést egészsége érdekében, és ehhez megkap egy teljesen élhető, a mindennapi életbe könnyedén beépíthető irányított használati útmutató a saját szervezetéhez. A telefonunkhoz, számítógéphez, tv-hez is van, akkor illő, hogy a testünkhöz is meg legyen…
Abban a pillanatban, amikor ez világossá válik, nincs apelláta. Ez történt Tamás esetében is. Felismerte, hogyha a továbbiakban is ennyire ellene megy a saját szervezetének, az egészsége látja kárát. Azonnal elkezdett a Metodic szerint élni, hiszen életmódváltás és hajlandóság nélkül nincs eredmény. Summa summárum: 29 nap alatt 11 kg fogyás, 30%-os energiaszint-növekedés. Ki ne szeretne ilyen eredményt koplalás nélkül? Kövessétek figyelemmel Tomi nagy fogyását a facebook-on is.


[vfb id=1]