Sikerült újfent szaggatottan szednem levegőt egy televíziós reklám hallgatása során.. Csodaszerünk akár 8 kg fogyást ígért két hét alatt. Remek. Bevesszük, megvesszük, megesszük – és fizetünk – így is, úgy is.
Fogyást? Honnan, miből, meddig?
Nyilvánosan harcolunk a dohányzással szemben, de fel sem kapjuk a fejünket egy újabb fogyókúrás trendre, nem számolva annak káros hatásaival.
Hol a határ és hol az igazság?

Vizsgálódásaink során találkoztunk válogatott focistákkal, cselgáncsosokkal, atlétákkal és edzőikkel. Ők felmérték, hogy sok-sok pénzt, energiát fordítanak a technikai és fizikai felkészítésre, csúcsvitaminokkal katalizálják – jó esetben katalizálják – szervezetüket, miközben a legnyilvánvalóbb eszközt, a táplálkozást elnagyoltan kezelik, ezért változtattak. Nagyon érdekes tapasztalataink voltak, ezek közül egyet emelnénk ki bevezetésül:

Egy kiváló minőségű multivitamin az egyik sportoló energiaszintjét 30 %-kal csökkentette, míg egy másikét 20 %-kal megnövelte!

Tanulság: az étrendkiegészítők hatékonysága is teljesen szervezetfüggő, itt sem célravezető a sztereotip gondolkodás.

Kívülről is másképp nézünk ki, miért működnénk belül azonos módon?

A tested tudja a választ, meg is adja, ha tudsz a nyelvén beszélni. Ha olyan élelmiszereket fogyasztasz arányban, ami energiabombaként töltik fel szervezeted, és ezt megfelelő arányban teszed, kevesebb mennyiséget fogsz enni, elmúlnak a kívánós reakciók (Egy kis édes a sós után, majd savanyú, pici keserű – dőljünk le és kezdjük elölről!), és evés után nincs kajakóma. Tartósan ki akarsz csattanni az erőtől. Persze ez felettébb kellemetlen érzés…. 🙂 Annak, akinek nincs!


[vfb id=1]