Gondolom te is szeretnél egészségeset csemegézni, lehetőleg felesleg kialakulása nélkül. Már többször írtam arról, hogy a megoldást nem az édesítőszerek használata, hanem valódi, magas biológiai értékű alapanyagok, lassú felszívódású szénhidrátok fogyasztása, illetve a fehérje-zsír-szénhidrát megfelelő arányú bevitele jelenti. Sokféle táplálkozási típus létezik, de alapvetően két nagy csoportra lehet osztani: fehérje- és szénhidráttípusokra. Az egyes típusok […]
Ennek a bejegyzésnek két célja is van. Egyrészt megmutatni a húsfanatikusoknak, hogy fantasztikus, új ízek jelenthetnek egészséges alternatívát az étkezésben, illetve megmutatni, hogyan lehet bárkinek egyszerűen, „anyagcseretípus”-nyelven megtanulni. Remek öltet gyors reggelihez a Biopont tönkölygabona rúdjából és tojásból készített rántotta. Ha nem áll fenn gluténérzékenység vagy -intolerancia, minden táplálkozási és hormontípus számára ajánlott étel. A […]
Most, hogy tombol a szezon, fontos néhány szóban erről is beszélni. Néhány irányzat kifejezetten kerülendőnek tekinti a fogyasztásukat, míg például a testkontroll délelőttre csak gyümölcsöket ajánl, akár turmix formájában. Hogy is kezeld a kérdést, ha tudatos szeretnél lenni. Először is jó, ha tudod, hogy nem minden gyümölcs ajánlott mindenkinek. Például az ananász hiába negatív kalóriás […]
Rendkívül népszerű táplálkozási irányzat a magas zsír- és alacsony szénhidrátbevitelen alapuló táplálkozás, amit – akár tetszik, akár nem – nem lehet mindenkinél eredményesen alkalmazni. Bár számos táplálékkiegészítő alkalmazásához is ajánlják komplementer módon, illetve cukorbetegség, inzulinrezisztencia, Hashimoto-szindróma és más, autoimmun folyamatok táplálkozási kezelését is ilyen módon kívánják megoldani – újfent sablon módon kezelve a feladatot. Tény, […]
A legtöbbünknek megvan az igénye arra, hogy frissen készített és egészséges ételt egyen vagy tegyen a családja asztalára, lehetőleg gyorsan – a hétköznapokban is. Gondolom, te is így vagy ezzel. Sokszor kapok nagyon jó tippeket, ki hogyan oldja meg ezt az összetett kihívást. Az alábbi ötlet egy négygyermekes anyukától származik, akinek három csemetéje különböző érzékenységek […]
Az egészség nem egy random eseménysorozat eredménye, hanem tudatos és következetes odafigyelésé, aminek szerves része a TÁPLÁLKOZÁS. Nem a fogyó/hízókúráról van szó, hanem arról, hogy megfelelő élelmiszerek, alapanyagok, ételek hiányában nemcsak hogy az emésztés, hanem a szervezeted egészében nem képes megfelelő működésre, alacsony vagy hullámzó lehet az energiaszinted, állandó része lehet az életednek a puffadás, […]
Lukácsné Bordán Csilla 2020 januárjában jött el hozzám. Nem csak a súlyával, hanem az inzulinrezisztenciájával és a puffadással is küzdött. Az anyagcseretípus mérés eredményei alapján rögtön kétheti étrendet kért, hogy nagyon konkrét úton elindulva rögtön a tettek mezejére tudjon lépni. Nemrég kaptam az alábbi levelet tőle: „Itt vagyok ahogy beszeltük, nem tűnök el. (…) Szóval…ugye […]
Elkerülhetetlen, hogy ne legyen itthon valamilyen csemege, ha nincs idő (kedv, kapacitás) reggelit, tízórait, uzsonnát készíteni. Nálunk nincs glutén- és tejérzékeny, mégis azt tapasztalom, ezek nélkül mégis jobb az emésztés, kiegyensúlyozottabb az energiaszint. Az alapanyagok valóban nem a legolcsóbbak, de ha az IDŐD hozzáteszed, jóval gazdaságosabban, a boltokban kapható általános termékek árától is kedvezőbben igazán […]
Ha palacsinta, akkor lehet ezerféle. De legjobb, ha egészséges is. Ha pedig gluténmentes, akkor pláne. Személy szerint többféle verziót próbáltam már, eddig ez ízlik a legjobban. Időben sem fordítok rá túl sokat, mert az összetevőket egyszerre beleteszem az álló turmixgépbe, megpörgetem és már kész is. Vízből annyit kell (kb. 200 ml) hozzátenni, hogy hígabb állagú […]
Kékes Emesével és Somi Magdolnával évek óta ismerjük egymást. A találkozásunk minden oldalról nagyon hasznosnak bizonyult. Az alábbi 3 videóban meghallgathatjátok, hogyan hatottunk egymás életére. [vfb id=1]