Cukkinis pulyka batátával

Ismét egy cukkinis recepttel jövök, mert mi nagyon szeretjük illetve ezek az alapanyagok a legtöbb táplálkozási típusnak jótékonyak.

Az itt megjelölt mennyiségek egy 800 kcal-s, kiadós étkezésre vonatkoznak. A táblázatban külön tüntettem fel a szénhidráttípusoknak és fehérjetípusoknak felhasználandó mennyiségeket.

Egyértelműen látszik, hogy mekkora különbség van a két típuscsoport tányérjára kerülő adagokban mind a feltét, mind a köret tekintetében. (Itt is csak az átlagos fehérje-zsír-szénhidrátarányokat vettem figyelembe, ezeken túl még legalább 94-féle lehet!) Lehet legyintesz. Ugyan mekkora jelentősége lehet ennek? De ha egyszer kipróbálod a saját szervezeted számára megfelelő arányokat, meg fogod érezni a különbséget. Hogy csak lötyögsz és átvergődöd magad az egész napon, vagy mint akit puskából lőnek ki, úgy intézed el minden dolgod – mosolyogva, energiával telten.

Na de itt a recept!

A hagymát felaprítjuk, és kókuszzsírban üvegesre
pirítjuk. A húst apróra vágjuk, hozzáadjuk és megpirítjuk. Sózzuk, fűszerezzük – rozmaringgal, kakukkfűvel, esetleg lestyánnal ízlés szerint. Ezt követően a felkarikázott burgonyát is hozzáadjuk, ami ha félig puha, hozzáadjuk a felkockázott cukkinit is és puhára
főzzük.

Nem bonyolult étel, viszont laktató és egészséges, glutén- és laktózmentes étrendbe is illeszthető.

Ha szeretnéd tudni, hogy te melyik típusba tartozol, jelentkezz bátran anyagcseretípus mérésre!

Ha egyszerűen csak néhány kérdésre szeretnél választ írj e-mailt a formabahozunk.hu@gmail.com címre vagy hívj a 06 30 2755 759-es mobilszámon!

Közzétette

https://profitt-dieta.hu/rolunk/