Új és új emberekkel találkozva, régi barátokkal és kollégákkal beszélgetve egy új belső élménnyel lettem gazdagabb és rádöbbenéssel – talán, de csak talán – bölcsebb.
Elcsépelt frázis, de igaz: minden másodpercben különböző ingerekkel bombáznak bennünket, információdömping végeláthatatlan áramában tengetjük mindennapjainkat. A sokszor megtévesztőnek bizonyuló és hatásvadász impulzusok miatt még nagyobb apátiába taszítanak bennünket, hisz belefáradunk abba, hogy mindenki a pénztárcánk apasztására törekszik. Ezáltal sokszor elzárjuk magunkat olyan tudás elől is, amelyre kifejezetten szükségünk van, amely valóban javíthatja egészségünket, építheti szellemünket és segíthet jobb emberré válni.
Ennek ellenére azt tapasztalom, hogy egyre tájékozottabbak vagyunk az egészség területén is, és ez igazi öröm! Vehetjük humorosra is a kommunikációt, lehetünk  oly komolyak, mint egy vakbélgyulladás, a tény az tény marad, testünkből, életünkből egy van, ennek tudatában kell gazdálkodnunk vele és ehhez kapcsolva az idővel.
Sokan tudják, hogy nem csak fárasztó mozogni, hanem hosszútávon pihentető is. Még többen képben vannak, hogy pl. a búzaliszt és társai hízlalnak, hogy az éjszakai evés nemcsak rémálmokat hanem felesleges zsírpárnákat is okozhat. Hurrá, öröm a köbön!!!

Akkor mi is az az új rádöbbenés?
Hogy semmilyen tudás nem ér semmit, ha nem alkalmazzuk! Kollégáim, barátaim vannak tisztában azzal, hogy a rendszertelen és nemmegfelelő táplálkozás hosszútávon beszedi a vámot, tudat alatt mégis azt gondolják – kivétel vagyok és kekszet majszolva vagy tejeskávéval pótolnak egy étkezést pl! Elméletben százak izzadnak le naponta, miközben hullafáradtan beesnek a TV elé, mondván, ma nincs mozogni erőm, időm. Mindez tévedés és önmegtévesztés.

Ébresztő! Induljunk el az általunk is ismert, egészséges úton és figyeljük meg magunkat, vegyük a testünk, lelkünk és szellemünk jeleit, legyünk nyitottak az újra és ne féljünk alkalmazni azt, amiben hiszünk!

A legnagyobb őrültség újra és újra ugyanazt cselekedni és közben más eredményt várni!


[vfb id=1]